OSM Support pruža usluge profesionalnog održavanja sajta kako za kompanije, tako i za fizička lica. Koliko god da je sajt optimizovan, napredan i stabilan, potreban mu je redovan servis.

Održavanje web sajtova je proces koji se obavlja nakon izrade samog sajta.

Tehničko održavanje

Redovno tehničko održavanje i ažuriranje WordPress sajtova

Redovno tehničko održavanje i ažuriranje WordPress-a omogućava nesmetano funkcionisanje sajta. Održavanjem otklanjamo greške u sistemu, dodatno ojačavamo zaštitu od nepoželjnih upada i hakera. Sem tehničkih poboljšanja, vaš sajt će automatskim ažuriranjem dobiti bolji izgled, brže učitavanje i postaće privlačniji vašim posetiocima. Naši veb masteri vam stoje na raspolaganju 24/7.

Sigurnost i nesmetano funkcionisanje kompletnog sistema sajta

Jeste li ikada pretraživali na Google-u određeni sajt i videli upozorenje poput ” Ovaj sajt možda sadrži zlonamerni softver. Da li ste sigurni da želite da nastavite?”. Ako je odgovor potvrdan, koji je bio vaš sledeći potez? Većina korisnika izbegava da uđe na sajt ukoliko posumnja da može oštetiti njegov uređaj.

Tehničko održavanje i administracija sajta

Naši webmasteri su profesionalci koji upravljaju vašim sajtom, aplikacijama i ostalim softverskim aktivnostima. Takođe imaju veoma specifičan set veština. Naš tim vam stoji na raspolaganju kada želite da uredite sadržaj na sajtu ili optimizujete slike i fotografije. Možemo vam pomoći oko izmena bilo kog dela vašeg sajta bez obzira na kompleksnost zadataka.

Uklanjanje i identifikovanje tehničkih poremećaja u radu sajta

Možda vaš sajt na prvi pogled radi savršeno, sve se odvija u najboljem mogućem redu. Posle određenog vremena sajt polako počinje da usporava, s vremena na vreme iskoči i poneka greška. Odjednom se savršen sajt pretvorio u noćnu moru. Pronašli ste niz nepravilnosti u radu i ne znate odakle da počnete. Kako biste izbegli ovakve situacije, naš tim će se pobrinuti da proveri i otkloni sve poteškoće u radu vašeg sajta pre nego što se dogodi navedeni scenario.

Sprečavanje pada ili neupotrebljivost sajta u slučaju kolapsa zastarele teme i dodataka

Što duže čekate na ažuriranje, to će vam biti teže. Pojedina ažuriranja su nadogradnja prethodne verzije koja nije funkcionisala baš najbolje. Takve nadogradnje mogu uticati na bezbednost i čuvanje vaših podataka. Stoga, ukoliko vaš sajt ne dobije ažuriranje na vreme, može se dogoditi da “preko noći” izgubi deo ili celokupnu bazu podataka.

Vraćanje sajta u ispravno stanje ako se javi greška tokom ažuriranja teme i vitalnih delova sajta

Mi idemo i korak dalje jer razumemo potrebe vašeg poslovanja. Greške se svima dešavaju. Ukoliko ste iz bilo kog razloga izgubili delimičan ili celokupan sajt nemojte previše brinuti. Naši serveri čuvaju rezervne kopije. Svakih 24h, serveri će sačuvati trenutnu verziju koja će vam biti dostupna u svakom trenutku. Vaš sajt možete vratiti čak i u stanje u kom se nalazio mesec dana ranije.

Instalacija i konfiguracija keširanja sajta

Keširanje je veoma bitno za posetioce vašeg sajta, pogotovo ako vam se sajt sporo učitava. Keširanje pamti podatke vašeg sajta na uređajima posetioca i omogućava da sledeće učitavanje bude skoro instant. Internet keširanje je veoma korisno jer ubrzava vreme koje je potrebno za učitavanje stranice.

Čišćenje nagomilanih podataka na sajtu i oslobađanje prostora

Tokom vremena vaš sajt se puni sitnim informacijama. Svako manje podešavanje kreira određenu bazu podataka koja zauzima prostor na serveru i otežava funkcionisanje vašeg sajta. Blagovremeno je potrebno proći kroz sve te podatke i manuelno ukloniti višak informacija.

Ubrzavanje rada sistema web sajta

Dobro je poznato da internet korisnici nemaju strpljenja kada je u pitanju očitavanje sajta. Ukoliko sajtu treba više od tri sekunde da se učita, velika je verovatnoća da ćete izgubiti 50% posetioca. Pored toga, Google je uveo brzinu očitavanja sajta kao jedan od faktora za pozicioniranje na njihovom pretraživaču.