Od samog početka 2010. godine, prilikom redovnog obilaska firmi, tržišna inspekcija počela je da pregleda vaše instalirane programe na svim računarima.

Do sada su protiv mnogih koji nisu imali licencirane programe na računarima, podnete krivične prijave i ispisane ogromne novčane kazne.

Softverske Licence i Oprema

Licenciranje (softverske licence) pruža veću fleksibilnost kod kupovine softvera i lakše upravljanje većim brojem softverskih licenci.

Od nas možete nabaviti licence kao i opremu, po najpovoljnjim cenama i dogovoriti brzu implementaciju i nadogradnju potrebnih licenci.

Ukoliko dođe do većih kvarova, možete biti bezbrižni jer naše kolege, IT stručnjaci će otkloniti svaki kvar u što kraćem vremenskom roku.

Licenciranje pruža veću fleksibilnost kod kupovine softvera i lakše upravljanje većim brojem softverskih licenci.

Redovno održavanje tehničih uređaje je osnov za uspešno poslovanje!

Licenciranje pruža veću fleksibilnost kod kupovine softvera i lakše upravljanje većim brojem softverskih licenci.

Licenciranje softvera je neophodno za uspešno poslovanje.

U našoj ponudi se nalaze sledeće usluge:

Šta je softverska licenca?

Većina softvera se ne prodaje, već proizvođači korisnicima izdaju pravo korišćenja. Klijent kupuje pravo na korišćenje softvera ili programa za određeni vremenski preriod, koji može biti ili neograničen ili na određeno vreme.

Licenca za software (Software Licence) ili prevedeno “Dozvola za korišćenje softvera” je pravni dokument kojim se reguliše korišćenje, distribucija i redistribucija softvera tj. programa. Softverska licenca krajnjem korisniku daje pravo na korišćenje jedne ili više kopija softvera u zavisnosti kakav je ugovor sastavljen. Softverskom licencom se pored prava na korišćenje, definišu način i ostali uslovi korišćenja softvera.

Vrste softverskih licenci:

Generalno softverske licence možemo podeliti u dve glavne kategorije. Njihove karakteristike mogu značajno uticati na prava korisnika.

Vlasnička licenca (proprietary)

Slobodne licence i licence otvorenog koda (free and open source licences)